Nar - EGZOTİK MEYVE
Nar, yoğun kırmızı renkte ve yuvarlak bir şekle sahip bir meyvedir; kalın ve pürüzlü bir kabuğu ile karakterizedir. İçinde, sayısız küçük ve sulu portakal, şeffaf bir zar içinde yer alır ve merkezi bir tohumun etrafında toplanmıştır.
FAYDALI ETKİLER
Nar, sağlık için faydalı özellikleri ile özellikle bilinir; yüksek antioksidan, vitamin ve mineral içeriği ile dikkat çeker. Gerçekten de, C vitamini, K vitamini ve B6 vitamini açısından zengindir; ayrıca güçlü antioksidan etkinliğe sahip bitkisel bileşikler olan polifenoller açısından yüksek bir konsantrasyona sahiptir.
MUTFAKTA
Nar, genellikle meyve suyu, reçel, sos hazırlamak ve tabakları süslemek için mutfakta kullanılır. Ayrıca, küçük portakalları, salatalar, risottolar, etler ve tatlılar gibi çeşitli tariflere renk ve tat katmak için kullanılabilir.